ACGI

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Cicle impulsem l'habitatge cooperatiu a la ciutat de Girona

Descripció

Cicle de tres sessions organitzat per la Fundació La Dinamo amb l’objectiu d’establir les bases que permetin crear un primer grup de persones interessades en que hi hagi un projecte d’habitatge cooperatiu autogestionat, comunitari i arrelat a la ciutat de Girona. Al llarg del cicle s’aniran explicant les claus del model així com s’anirà consolidant el grup.

 

1.       Dimecres 18/10 _Sessió divulgativa: Què és l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús?

Introducció i explicació del model d’habitatge cooperatiu, les seves característiques, experiències en el territori i les passes per impulsar un projecte autogestionat i arrelat al territori. També hi haurà torn obert de paraula i una petita dinàmica de coneixença.

 

2.         Dimecres 29/11 _Sessió d’imaginaris: Quin es l’habitatge cooperatiu que volem construir?

En aquesta sessió ens centrarem en parlar de la part arquitectònica d’un projecte, posant èmfasi en els espais col·lectius de la cooperativa i en com podem crear comunitat i arrelament amb el barri. Aquesta sessió tindrà un caràcter més pràctic amb dinàmiques per conèixer les diferents visions de les persones assistents.

 

3.          Dimecres 10/01 _Sessió d’activació : Quines son les fases d’un projecte d’habitatge cooperatiu?

S’explicaran en detall les diferents fases de promoció d’un projecte; des de el moment de creació del grup, l’accés al sol o a un edifici, el finançament, etc. Es traçarà un full de ruta amb les passes a seguir en funció de la composició del grup que hagi sorgit a Girona i tenint en compte les oportunitats que hi pot haver en el municipi. 


Organitza: Fundació La Dinamo amb la col·laboració de l'Ateneu Terres Gironines

Inici de les sessions

18 de octubre de 2023

Horaris

18h30

El consultori d'habitatge cooperatiu

Descripció

Cicle de sessions informatives sobre habitatge cooperatiu organitzat per la cooperativa Undos Arquitectura i l'Ateneu Terres Gironines.


          Dimecres 25/10 _Aspectes econòmics en un projecte d'habitatge cooperatiu

Què hem de tenir en compte a l'hora de valorar econòmicament un projecte d'habitatge cooperatiu? Quines opcions de finançament tenim? Com podem garantir-ne la viabilitat?


A càrrec de la cooperativa Gestión Integral


      Dimecres 13/12 _Passos a seguir per iniciar un projecte d'habitatge cooperatiu

Per on comencem si volem iniciar un projecte d'habitatge cooperatiu? Quins són els passos imprescindibles per tirar-ho endavant amb èxit?


A càrrec de la cooperativa Undos Arquitectura


Inici de les sessions

25 de octubre de 2023

Horaris

19h a 20h

Cansada d'emprendre en solitud? T'esperem al Camp Base!

Descripció

Aprofitant l'obertura de les inscripcions per a La Grimpada 2024, us convidem al Camp Base. 

El Camp Base és una formació pensada per a totes aquelles persones, projectes i iniciatives que volen agafar impuls per iniciar el camí de l'emprenedoria social i cooperativa. Si sou un col·lectiu o un grup que fa temps que li doneu voltes a iniciar el vostre projecte propi, si tens una idea que fa temps que et ronda el cap i no acabes de veure com donar-li forma i esteu cansades de pensar-ho soles, el Camp Base t'espera

La Grimpada és una incubadora formativa i d’acompanyament personalitzat a projectes, cooperatives, empreses i entitats de l'ESS. Un programa orientat a iniciatives que hagin superat la fase d'ideació i vulguin participar d'un espai on consolidar-se a través de sessions formatives, acompanyaments especialitzats i la intercooperació, tant amb les iniciatives participants com l'ecosistema ESS de les comarques gironines. 

Voleu saber què en pensen algunes de les darreres participants de la Grimpada? Aquí teniu la seva experiència en vídeo

Inici de les sessions

11 de gener de 2024

Horaris

16:00 a 18:00