Des de l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines i els seus cercles disposem d’una oferta regular de formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic i laboral.

Oferta formativa

REVITALITZAR L’ECONOMIA DELS POBLES RURALS

Inici de les sessions: 29 de gener de 2021


Horaris: 10:00h-13:00h


Jornada REVITALITZAR L’ECONOMIA DELS POBLES RURALS

Objectius de la jornada:

  • Obrir un espai informatiu i de diàleg amb regidors, regidores i tècniques municipals sobre la revitalització de l’economia als pobles rurals.

  • Identificar les necessitats emergents dels municipis, emmarcar-les i poder-hi donar una resposta

Programa:

10:00-10:15h – Benvinguda amb Josep Vidal, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya.


10:15-11:30h – Des dels ajuntaments, com fomentem la revitalització l’economia?

Helga Nüell, Cap de Promoció Econòmica i Desenvolupament local de la Diputació de Girona.

Xevi Camps, Vicepresident de Micropobles i Alcalde de Palau Santa Eulàlia.

Iolanda Fresnillo, Sociòloga i activista del pacte d’Economia per la vida, investigadora sobre el deute, institucions financieres internacionals i finances responsables.

Ferran Martinez, Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, eix territori.


11:30-12:00 – DESCANS


12:00-13:00 Bones Pràctiques

Enric Domènech – Alcalde de Mieres

Jaume Salmeron – Tinent d’alcalde d’Arbúcies

Laura Mejias – Tècnica d’Espais Test d’ARCA

Àlvaro Porro, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona i president de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària


Veure les sessions

La Grimpada

Inici de les sessions: 4 de febrer de 2021


Horaris: 17:00-20:00


Cicle de formació i d’acompanyament personalitzat a projectes, iniciatives, cooperatives, empreses i institucions tan públiques, privades com comunitàries i associatives organitzat des del Cercle Garrotxa Ripollès.

Són 14 coòpsules* formatives de 3 hores cada una els dijous de 17h a 20h, que es proposen presencials. En cas d'haver-se de fer online per exigència del Procicat i del Covid, es valorarà amb cada formadora si es fa online o es s’ajorna.

Les coòpsules formatives es desenvoluparan en quatre àmbits necessaris per crear i consolidar projectes d’Economia Social i Solidària: el personal, el col·lectiu, l'estructural i el territorial.

Veure les sessions