Ateneu Terres Gironines

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Com treballar el seu masclisme? Claus per a dones i identitats dissidents que volen treballar amb homes i el seu masclisme

Descripció

Els feminismes ens han aportat a les dones i les identitats dissidents un marc de comprensió que ens ha ajudat a entendre que allò personal és polític, és a dir, les violències que patim pel fet de ser dones i identitats dissidents no ens pertanyen únicament individualment, sinó que formen part d'una violència sistemàtica dins del cisheteropatriarcat. Reconèixer-nos com a víctimes ens ha ajudat a empoderar-nos i fer sentir la nostra veu. No obstant això, si els homes no prenen la seva part de responsabilitat i canvien, les possibilitats d'una transformació real són limitades.

És per això que algunes de nosaltres ens sentim cridades, tant en la nostra vida personal com en la nostra vida professional, a acompanyar als homes per a què prenguin consciència dels seus privilegis i els seus impactes.

Com li faig veure al company de feina que té actituds abusives? Com li explico al meu company que les nostres dinàmiques relacionals estan inevitablement tenyides pel gènere? De quina manera acompanyo a un agressor en la presa de responsabilitat pels danys que ha causat?

Aquestes són algunes de les preguntes que més ens fem en el nostre dia a dia. Nosaltres pensem, a més, que si realment volem fer aquesta feina -i no hi estem obligades- també ens hem de preguntar: quina és la meva relació amb el poder? Com m'ha afectat a la meva vida? Quines parts del meu ésser han sigut ferides per l'abús de poder d'altra gent sobre mi? De quins tipus de poder em beneficio? Em conec bé a mi mateixa, els meus traumes i la meva capacitat de sostenir-me davant les dificultats?

Aquestes qüestions i d'altres són les que volem abordar conjuntament en aquesta càpsula, per tal de traçar un camí sostenible per a nosaltres, dones i identitats dissidents, a l'hora d'acompanyar els homes en el seu.

Selecciona les sessions on vulguis participar: