Ateneu Terres Gironines

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Eines pel desenvolupament de l'Àmbit personal de les nostres entitats. La Grimpada.

Descripció

Durant el tercer cap de setmana de la Grimpada posarem la nostra atenció cap a l’interior dels nostres projectes i iniciatives. Posant en valor la necessitat d’orientar la nostra activitat no només cap a la transformació de l’entorn sinó també cap a la cura, el desenvolupament personal i l’enfortiment d’una cultura organitzativa que aculli la diversitat i li doni suport.

Serà un espai per treballar sobre la salut i el benestar dins de la nostra empresa, organització o projecte. Atenent les necessitats personals i col·lectives que hi ha entre les membres de la nostra iniciativa. Així com posant atenció en com ens atravessen els eixos de discriminació social.

Ho farem preguntant-nos sobre com podem esdevenir organitzacions, espais i col·lectius més acollidors i segurs on cadascuna pugui desenvolupar el seu potencial i singularitat.

Per assistir i participar a les diverses sessions, cal indicar a cadascuns dels blocs que es duran a terme al llarg dels dos dies: 

  • Divendres 05 d'abril, de 10:00 a 14:00. Com introduir les cures a les nostres organitzacions? A càrrec de Resilience Earth SCCL.
  • Divendres 05 d'abril de 15:30 a 18:30. Per què parlar de feminismes a les nostres organitzacions? A càrrec de l'Esberla SCCL.
  • Dissabte 06 d'abril de 10:00 a 14:00. I del racisme, què en fem? A càrrec de l'Associació Azahara.
  • Dissabte 06 d'abril de 17:00 a 18:30. Construint sobiranies des de la comunitat. Visita i conversa inspiradora amb les membres de l'Ateneu Popular Sa Fera Ferotge.

Amb el suport i l'acollida de l'Ateneu Sa Fera Ferotge de Blanes

Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Sessió 2: Per què parlar de feminismes a les nostres organitzacions?

Sessió conclosa

5 de abril de 2024

15:30 - 18:30 H

Lloc

Ateneu Popular Sa Fera Ferotge

Formadora

L'Esberla SCCL

Descripció

Guiades per les pregunta: com esdevenir organitzacions més inclusives? Durant aquest cap de setmana abordarem l'impacte del masclisme i el racisme en les nostres organitzacions. 

Durant la sessió de la tarda del divendres 05 ens interpel·larem sobre quin sentit té parlar de feminismes i de com ens atravessa l'heteropatriactat a cadascuna de nosaltres. I com des d'aquesta major claredat, podem articular algunes propostes i mesures per cultivar una organització més segura i acollidora.  


Sessió 1

Sessió 1: Com introduir les cures a les nostres organitzacions?

Sessió conclosa

5 de abril de 2024

10:00 - 14:00 H

Lloc

Ateneu Popular Sa Fera Ferotge

Formadora

Resilience Earth SCCL

Descripció

De què parlem quan parlem de cures en el si de les nostres organitzacions i iniciatives?  Quin és el sentit i què ens aporta incorporar aquesta mirada? 

Durant aquesta sessió, aprofundirem sobre el valor d'incorporar l'atenció al desenvolupament personal, la seguretat i el benestar personal, col·lectiu i territorial a les nostres propostes, així com ens plantejarem possibles estratègies i eines per impulsar mesures en aquest sentit.  

Aquesta primera sessió ens permetrà posar les bases i el marc de referència per aprofundir en els impactes d'alguns dels eixos de discriminació socials que ens atravessen i que treballarem al llarg de les sessions 2 i 3. 


Sessió 1

Sessió 4: Introducció a l'avaluació holística a través de la metodologia 8 colors

Sessió conclosa

6 de abril de 2024

15:00 - 16:30 H

Lloc

Ateneu Popular Sa Fera Ferotge

Formadora

8 colors

Descripció

Aprofitem la darrera sessió del mòdul 3 de la Grimpada per compartir eines d'avaluació dels nostres projectes a través de la col·laboració amb la iniciativa 8 colors. 


Sessió 1

Sessió 3: i del racisme, què en fem?

Sessió conclosa

6 de abril de 2024

10:00 - 14:00 H

Lloc

Ateneu Popular Sa Fera Ferotge

Formadora

Associació Azahara

Descripció

Continuant amb la pregunta que ens acompanyava durant la tarda del divendres: Com esdevenir organitzacions més inclusives? Ens orientem cap a l'eix Racisme: com ens afecta està desenvolupant els nostres projectes i iniciatives en un context i realitat social racista?  I com des d'aquesta major claredat, podem articular algunes propostes i mesures per cultivar una organització més segura i acollidora.