PRIMAVERA COOPERATIVA / Comunitats energètiques locals


Activitats en aquesta formació:

Comunitats energètiques locals

Data: 19 de maig de 2021

Horari: de 20:00 a 21:30

Lloc: Teatre Municipal de Roses

Descripció:

    En ple debat sobre la implantació de les energies renovables arreu del territori, es proposa una xerrada sobre energia, cooperativisme i ciutadania on s’explicaran les comunitats energètiques i les seves possibilitats. Aquestes noves figures juguen un paper primordial en la transició energètica cap a sistemes descentralitzats i renovables. Perquè la transició energètica sigui el màxim de justa possible cal que la ciutadania i les empreses locals prenguin el protagonisme i s’impliquin en el seu desplegament.

    Es comptarà amb la presència de membres de la cooperativa SUNO Enginyeria de Serveis Energètics SCCLP ubicada a Figueres des de fa més de 5 anys i que forma part de la federació europea de cooperatives d'energia renovable RESCoop i del nou grup cooperatiu e-Plural.

    Les comunitats energètiques incorporen criteris socials i ecològics, a més dels econòmics, i desenvolupen projectes relacionats amb la mobilitat sostenible i compartida, l’eficiència energètica o la implantació de les energies renovables.